Arab Spring, Morsi & Mesir

Wednesday, July 10, 2013
Setelah dunia meraikan kejayaan kuasa rakyat marhaen menjatuhkan rejim Hosni Mubarak di Mesir, dunia mungkin baru sedar daripada satu mimpi yang panjang bahawasanya permainan percaturan politik Orde Baru Dunia sememangnya sukar dibaca.

Apakah gerakan yang menjatuhkan Hosni Mubarak dan yang mahu menjatuhkan Mohamed Morsi merupakan golongan yang sama? Kenapakah kemenangan besar Ikhwanul Muslimin tidak bertahan lama. Polpulariti yang merudum malah ada yang mula nampak dan mengaitkan Ikhwanul Muslimin sebuah gerakan jahat yang bersekongkol dengan Amerika Syarikat?

Mari kita lihat koleksi gambar yang diambil secara rawak sebelum, semasa dan selepas Mohamed Morsi digulingkan dengan satu rampasan tentera. Nampaknya tiada apa yang berubah dengan Timur Tengah dengan Arab Springnya!
Semoga saudara kita di Mesir mendapat perlindungan daripada Allah subhanawataala daripada fitnah Dajal Akhir Zaman yang sedang bekerja keras menghancurkan negara Islam daripada dalam. Semoga apa yang berlaku di tanah Arab, apa yang dibanggakan sesetengah daripada kita sebagai Kebangkitan Arab, dijauhkan daripada berlaku di tanah air Malaysia tercinta. Amin Ya Rabbal Alamin.

0 comments: